ELEV8 Klasszikus Matcha

Hozzávalók:

 • 1 teáskanál ELEV8 Ceremonial vagy Ultra Premium matcha por
 • 1/2 csésze forró víz (nem forralóvíz, kb. 70-80°C-os)
 • 1/2 csésze tej (vagy növényi tej, például mandulatej, szója tej stb., matcha lattéhoz

Elkészítés:

 1. Szűrje le a matcha port: Kezdje azzal, hogy leszűri a matcha port egy kis tálba. Ez a lépés segít feloldani az esetleges csomókat és biztosítja az ital sima textúráját.
 2. Melegítse elő a teás tálát/poharát: Ha van hagyományos matcha teás tál (chawan) vagy pohár, melegítse előtte azáltal, hogy megtölti forró vízzel, majd kiönti.
 3. Adjunk hozzá forró vizet: Egy különálló csészébe vagy tálba melegítse a vizet a kívánt hőmérsékletre (kb. 70-80°C). Ügyeljen arra, hogy ne használjon forró vizet, mert az megégetheti a matcha port és keserű ízt eredményezhet.
 4. Keverjük össze a matchát: Öntse a forró vizet a előmelegített teás tálba/pohárba a leszűrt matcha porral. Használjon bambusz teakeverőt (chasen) és keverje erőteljesen egy zizegő mozgással a matchát, amíg teljesen össze nem keveredik és habos nem lesz. Ha nincs bambusz teakeverője, használhat egy kis sima keverőt vagy habverőt.
 5. Élvezze: A klasszikus matcha zöld tea vagy matcha latte elkészült! Élvezze a matcha egyedi és gazdag ízét, és bátran állítsa be az ízlésének megfelelő víz-matcha arányt és a tej édességét.

További tippek:

 • A matcha a legjobb frissen fogyasztva, így lehetőleg röviddel elkészítése után fogyassza el a legélénkebb ízekért.
 • Kísérletezzen különböző növényi tejekkel vagy adjon hozzá édesítőszereket, mint például méz vagy agavészirup, ha szeretné.
 • Ha ceremóniás hangulatot kíván, használjon hagyományos bambusz merítőkanalat (chashaku) a matcha por kiméréséhez.

Élvezze a nyugtató és élénkítő élményt, amit a klasszikus matcha zöld tea nyújt, legyen az egy pillanat a mindfulness vagy egy kellemes ital a napja kezdetéhez!

Vissza a blogba